Ronda Nord

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

EL MODEL DE RONDA NORD QUE VOLEM ELS INDEPENDENTS D’INCA

Els Independents d’Inca consideram que el model de la Ronda Nord hauria de ser un vial urbà. El projecte que ara s’ha presentat no ho és, el traçat està massa allunyat del nucli urbà. També pensam que havia de suposar una destrucció mínima del territori. En aquest sentit, discrepam del batle quan diu al diari Ultima Hora que el projecte té només 12 metres d’amplària. O bé és un error tipogràfic o només fa referència a la meitat del traçat, ja que segons es pot veure al plànol la ronda té una amplària de 24 metres.Ens asseguren que és un projecte molt estudiat, però la veritat és que hi ha molts de factors que ens fan pensar el contrari: accessos a camins rurals, el vial de servei, la delimitació de les expropiacions, etc. Ens fa la impressió de què és un projecte precipitat, i tenint en compte que la Ronda Nord ja estava prevista al Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de l’any 1987, aquesta improvisació no ajuda precisament a tenir la confiança dels ciutadans que patiran les conseqüències de la seva construcció.És evident que un projecte d’aquestes dimensions sempre farà que algú es senti perjudicat, no només aquells ciutadans que varen construir legalment amb la seguretat de què la ronda estava prevista molt lluny de les seves propietats que ara seran expropiades, sinó també aquells que podrien patir-ne les molèsties a poca distància dels seus habitatges.Aquest no és el nostre model de Ronda. Nosaltres la voldríem més propera, més urbana, més beneficiosa per als nostres ciutadans incorporant espais per als vianants i les bicicletes entorn del nucli urbà i. I sobretot, hauríem volgut un projecte més dialogat, més debatut i més explicat als ciutadans, en siguin afectats o no.